2plus1: tips and tricks

  • 2plus1 begint bij goed om je heen kijken om te zien wie er al langer zonder werk zit en die misschien jouw steun kan gebruiken. Luister goed, kijk breed, misschien iemand in je straat, bij de sportvereniging, in je familie of kennissenkring?

  • Tweede stap is dat je in gesprek gaat met degene die werk zoekt om goed te begrijpen waar de mogelijkheden liggen. Praat over werk en heb aandacht voor wat mensen kunnen.

  • Bedenk wat jij binnen jouw eigen mogelijkheden kunt betekenen. Het gaat om alle stappen richting werk, het hoeft niet meteen een baan te betekenen. Dit kan bijvoorbeeld hulp bij het maken van een CV, een training over LinkedIn, een werkervaringsplaats, een stage, een introductie bij een bedrijf of persoon óf – het ultieme doel – die betaalde baan. Maar de kleine stapjes tellen net zo hard mee.

  • Om iemand een stap verder te helpen kost tijd, je hebt niet meteen iemand gekoppeld. Het vraagt dat je openstaat voor kansen voor degene die je verder wilt helpen, en die kansen kunnen op onverwachte momenten komen! Het helpt ook als je je netwerk vertelt waar je naar op zoek bent.

Je kunt altijd ondersteuning krijgen van 2plus1:
neem contact met ons op via info@2plus1.nl of stel je vraag in de 2plus1 LinkedIn groep.